Άλλο ένα έγκλημα πολέμου στη Γάζα: Νεκρή η 6χρονη Χιντ στο αυτοκίνητο από όπου καλούσε για βοήθεια ανάμεσα σε πτώματα

Η μικρή Χιντ και όλοι αυτοί που ήταν μέσα στο όχημα σκοτώθηκαν λέει ο παππούς της – Άρματα μάχης φαίνεται να άνοιξαν πυρ εναντίον τους

Η Χιντ Ρατζάμπ, μια εξάχρονη Παλαιστίνια η τύχη της οποίας αγνοούνταν για 12 ημέρες εν μέσω συγκρούσεων στην πόλη της Γάζας, εντοπίστηκε νεκρή από συγγενείς, όπως ανακοίνωσαν σήμερα η Χαμάς και η οικογένειά της, κατηγορώντας τις ισραηλινές δυνάμεις για τον θάνατό της.

Το κορίτσι εντοπίστηκε σήμερα το πρωί σε αυτοκίνητο κοντά σε πρατήριο βενζίνης στη συνοικία Τελ αλ-Χάουα, μετά την υποχώρηση των ισραηλινών αρμάτων μάχης από την περιοχή τα ξημερώματα, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η οικογένειά της.

Το μικρό κορίτσι είχε ειδοποιήσει μέσω τηλεφώνου ότι τους χτύπησαν, ενώ δίπλα της στο αυτοκίνητο κείτονταν νεκρή η αδελφή της και άλλα μέλη της οικογένειά της.

Η 6χρονη Χιντ αριστερά και, δεξιά, οι δύο γιατροί που έσπευσαν σε βοήθεια – Όλοι νεκροί

Κραυγές τρόμου, μετά σιωπή

Στο ηχητικό που έδωσε στη δημοσιότητα η Ερυθρά Ημισέληνος, ακούγεται αρχικώς η αδελφή της εξάχρονης να λέει ότι άρμα μάχης είναι δίπλα τους και τους χτύπησαν, μετά ακούγονται πυροβολισμοί, μετά σιωπή, με την 6χρονη Χιντ να παραμένει στο τηλέφωνο και εμφανώς σοκαρισμένη να παρακαλάει να τη σώσουν.

«Ελάτε να με πάρετε, φοβάμαι, σκοτεινιάζει, φοβάμαι το σκοτάδι», ακούγεται να λέει η Χιντ.

«Αυτό το παιδί τι απειλή ήταν για τον κόσμο; Βρισκόταν 35 ώρες δίπλα σε πτώματα» λέει συγγενής της, μη μπορώντας να συγκρατήσει τα δάκρυά του.

«Η Χιντ και όλοι αυτοί που ήταν στο αυτοκίνητο σκοτώθηκαν», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο παππούς της Μπάχα Χαμάντα.

«Ανακαλύφθηκαν από μέλη της οικογένειάς (μας) που αναζητούσαν το αυτοκίνητο και το βρήκαν κοντά στο πρατήριο βενζίνης», μια περιοχή που έως εκείνη τη στιγμή ήταν μη προσβάσιμη λόγω της παρουσίας τους ισραηλινού στρατού, εξήγησε ο ίδιος.

Νεκροί οι γιατροί που έσπευσαν προς βοήθεια

Η Ερυθρά Ημισέληνος έστειλε αμέσως ασθενοφόρο στο σημείο, αλλά λίγο αργότερα χάθηκε η επικοινωνία μαζί τους και αγνοούνταν από εκείνη τη μέρα.

Σήμερα η οργάνωση επιβεβαίωσε ότι οι γιατροί Yousef Zeino και Ahmad al-Madhoun που είχαν αποσταλεί για τη διάσωση του κοριτσιού βρέθηκαν νεκροί μέσα στο ασθενοφόρο στη γειτονιά Τελ αλ-Χάουα.

Η Ερυθρά Ημισέληνος λέει ότι τα τανκς της ισραηλινής κατοχής βομβάρδισαν σκόπιμα το ασθενοφόρο μόλις έφτασε στην περιοχή που ήταν το κορίτσι, παρά τον προηγούμενο συντονισμό με τον ισραηλινό στρατό.

Πυρ εν ψυχρώ

«Η Χιντ Ρατζάμπ σκοτώθηκε από τις (ισραηλινές) δυνάμεις κατοχής μαζί με όλους αυτούς που ήταν μαζί της στο αυτοκίνητο», ανέφερε σε ανακοίνωση το υπουργείο Υγείας της Χαμάς.

Η οικογένειά της είχε δηλώσει αυτή την εβδομάδα στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι το κορίτσι και άλλα μέλη της οικογένειας κινούνταν με το αυτοκίνητο στην πόλη της Γάζας όταν βρέθηκαν αντιμέτωποι με άρματα μάχης, τα οποία κατά τα φαινόμενα άνοιξαν πυρ εναντίον τους.

Η Χιντ Ρατζάμπ αρχικά φερόταν να επέζησε, σύμφωνα με τηλεφώνημα που έγινε στην οικογένειά της. Στη συνέχεια όμως κανείς δεν είχε νέα της, συμπεριλαμβανομένης της ομάδας της παλαιστινιακής Ερυθράς Ημισελήνου που πήγε να την αναζητήσει, σύμφωνα με την οικογένειά της.

Ο ισραηλινός στρατός δεν απάντησε σε ερωτήματα του Γαλλικού Πρακτορείου αναφορικά με τα πυρά κατά οχήματος γεμάτου με αμάχους ή την τύχη των αγνοουμένων.

ΑΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί